Flexibel inzetbare groenprofessionals

Voor gemeentes en aannemers bieden we een breed scala ondersteunende diensten in de openbare buitenruimte. Veiligheid staat hierbij altijd voorop, zowel voor onze medewerkers als voor omstanders en andere verkeersdeelnemers.

Opdrachten worden integraal door Van der Wal aangenomen en uitgevoerd, inclusief de benodigde verkeersplannen, vergunningen en verkeersmaatregelen zoals bijvoorbeeld afzettingen of verkeersregelaars. We hebben een compleet machinepark om vrijwel alle werkzaamheden in de openbare buitenruimte te kunnen uitvoeren.

Periodiek en incidenteel

In overleg met opdrachtgevers brengen we de terugkerende werkzaamheden in kaart en plannen we ze in de meest geschikte periodes in. Periodieke diensten die wij in de groenvoorziening verzorgen zijn onder andere het verwijderen van onkruid, het snoeien van bomen en hagen, het onderhouden van plantvakken, het legen van vuilnisbakken en het maaien van gazons en bermen. Ons bedrijf is zo ingericht dat we bij éénmalig werk of bij incidenten vrijwel direct kunnen schakelen. Incidenteel worden onder andere herstelwerkzaamheden uitgevoerd, bomen gerooid, takken gesnipperd en bij droogte wordt beplanting voorzien van water.

Gespecialiseerd personeel

Al onze groenprofessionals zijn opgeleid en gecertificeerd. Zo hebben we bijvoorbeeld ETW-kennis (European Treeworker) in huis voor snoeiwerk en beschikken onze machinebemensing en chauffeurs over alle vergunningen en certificaten om veilig en efficiënt te werken.

Allerhande werkzaamheden in de groenvoorziening

image placeholder
 • Schoffelen
 • Plantwerk
 • Hagen knippen
 • Bosmaaien
 • Gazonmaaien
 • Onkruid bestrijding op verharding (branden – heet water – borstelen)
 • Beplanting water geven
 • Zwerfvuil verwijderen
 • Vuilnisbakken leegmaken
 • Bomen snoeien
 • Bomen rooien
 • Takken snipperen

En meer! Heeft u een maatwerkoplossing nodig of een dienst die in de bovenstaande lijst niet voor komt?

  Neem contact op

Bosmaaien met rijdende afzetting

Grote kant- en bermmaaiers komen niet dichtbij bomen en paaltjes. Dan worden bosmaaiers ingezet voor het fijnere werk.

Maar wel op een veilige manier voor zowel onze medewerkers als voor de weggebruikers. Van der Wal zorgt voor een totale aanpak: we kondigen de werkzaamheden aan, we maaien en we zorgen voor de rijdende afzetting. Dat doen we ook in de stad waar we trambanen maaien inclusief de benodigde verkeersmaatregelen.

image placeholder
image placeholder

Milieuvriendelijk onkruid verwijderen op verharding

Een nette en veilige openbare buitenruimte is vrij van onkruid. Het liefst bestrijdt u dat zonder chemicaliën en gifstoffen.

Van der Wal heeft verschillende machines in huis voor het snel en effectief verwijderen van onkruid en mos. Met heet water en met branders worden de beste resultaten op een milieuvriendelijke manier behaald.

  Bel voor de mogelijkheden

Bomen snoeien en rooien, takken snipperen

Bomen langs wegen en fietspaden zien er prachtig uit maar ze moeten in conditie gehouden worden ter voorkoming van omvallen of afbrekende takken.

Dan is niet alleen kennis van de betreffende soort nodig maar ook het juiste materiaal en niet te vergeten een veilige werkomgeving. Onze groenprofessionals hebben ETW-kennis en beschikking tot o.a. eigen hoogwerkers en versnipperaars. Van der Wal neemt de opdrachten integraal aan, inclusief de benodigde verkeersmaatregelen.

image placeholder
image placeholder

Eikenprocessierups bestrijding en preventie

Deze beruchte terrorrups beheerst het nieuws in het voorjaar en in de zomer. Maar ook daarna kunnen de brandharen uit nesten zich verspreiden door de wind.

Wij helpen gemeenten door het hele land met het bestrijden van de eikenprocessierups met eigen materieel. Ook nemen we preventieve maatregelen. In overleg beslissen we hoe we de eikenprocessierupsen het beste kunnen bestrijden om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Vuilnis en zwerfvuil opruimen

In opdracht van verschillende gemeenten en afvalverwerkingsbedrijven beheren wij de vuilnisbakken die in de openbare ruimte staan, zoals in winkelstraten en in parken.

We zorgen voor het legen, het herstellen van eventuele schade en treffen van hygiënische maatregelen zoals bijvoorbeeld afspuiten en reinigen. Ook wordt zwerfvuil door ons opgeruimd, periodiek of incidenteel. Al het afval wordt verantwoord verwerkt en gescheiden afgevoerd.

Ook illegaal gestort (chemisch) afval kan door ons worden opgeruimd.

image placeholder

Samen duurzaam op weg!

Logo Van der Wal RGB

Adres

Dorpsstraat 1
2825 BM Berkenwoude

Info

KvK-nr. 24373260
BTW-nr. NL8159.73.779.B01

VCA